24/6/08

... i no oblidem el Waiting For Waits de Mallorca

Tant parlar de Tom Waits i seria injust no mencionar que, des de fa vuit anys, a la meva estimada Mallorca se celebra el festival Waiting For Waits. Aquesta iniciativa, obra de l’esperit emprenedor de Tomeu Gomila, va néixer el 2001 com a tribut al cantant nord-americà i amb l’esperança que algun dia actués a les illes.

La particularitat del festival, pel qual han passat algunes de les figures més destacades de l’Americana (Hugo Race, Chris & Carla, Dayna Kurtz, Steve Wynn, Willard Grant Conspiracy, Howe Gelb, Neal Casal, Lisa Germano, Josh Rouse o Bonnie Prince Billy, entre d’altres), és que els concerts són acústics i es convida als artistes a què al final de la seva actuació facin una versió de Waits.

Enguany, els protagonistes de Waiting For Waits són els següents:

5 de juliol - La Búsqueda - Claustre del Convent (Muro)
15 de juliol - Dawn Landes + Devon Sproule - C.C. "Sa Nostra" (Palma)

Dawn Landes
Devon Sproule
26 de juliol - Richard Hawley - Castell de Bellver (Palma)

Per cert, que ja que finalment Tom Waits actuarà aquest estiu a l’estat espanyol, però malauradament passarà de llarg per Mallorca, Gomila es planteja canviar el nom del seu festival pel d’Orphans of Waits. Esperem que, en qualsevol cas, amb o sense Waits, continuï endavant.

No podria acabar de parlar de l’edició 2008 de Waiting For Waits sense mencionar que el cartell d’aquest any l’ha fet el genial dibuixant i il·lustrador Max. El podeu veure a la imatge que obre aquest post.

I per animar-vos a anar al festival, aquí teniu uns quants vídeos dels seus protagonistes. Em primer lloc, Dawn Landes amb Twilight.


Aquesta és Devon Sproule amb Old Virginia Block en directe.


I per acabar, Richard Hawley amb Valentine.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, Miquel!

Estàs convidadíssim...

per més info:
waitingforwaits@yahoo.es

miquel botella ha dit...

de res, home. a disposar!!!