13/6/08

felicitats, Diablo

Demà, dia 14 de juny, és l’aniversari de Diablo Cody. No cal dir com m’agradaria poder felicitar-la personalment i fer-li algun regal especial, però...

Per això he decidit que el millor era explicar una bona notícia que l’afecta i que s’ha sabut fa poc. És la següent: la cadena nord-americana de pagament Showtime (la responsable de sèries de prestigi com Californication, Dexter, Weeds, The Tudors o The L Word) ha donat llum verda a la producció de dotze capítols de mitja hora de The United States of Tara, una comèdia de situació amb guió de Diablo, produïda per Steven Spielberg per a DreamWorks TV.

L’actriu australiana Toni Collette (a la foto de sota, en una imatge promocional de la sèrie) és Tara, la protagonista, una mare de família que pateix un desordre d’identitat dissociativa, el que normalment es coneix com a personalitat múltiple. John Corbett interpreta el seu marit.

La història tracta com una família disfuncional fa front a les diverses identitats que Tara pot adoptar en un dia qualsevol, i que poden variar d’edat, caràcter i fins i tot de sexe.

The United States of Tara s’estrenarà a finals d’any o el 2009. En un principi, es va dir que una de les particularitats d’aquesta sèrie és que es rodaria amb una sola càmera.

A més de guionista, Diablo també serà productora executiva amb Spielberg. Craig Gillespie, el realitzador de Lars and the Real Girl, s’ha encarregat de dirigir l’episodi pilot.

En paraules de Robert Greenblatt, directiu de Showtime, "la combinació de la visió de Diablo Cody i la brillantor de Toni Collette en interpretar els seus personatges és irresistible. És una idea molt provocativa, i hi ha una combinació d’humor i drama real".

Ara només falta que algun canal amic de Digital Plus emeti The United States of Tara. Alguns (almenys un servidor) li estarem molt agraïts.