10/6/08

els expedients X del segle XXI, segons J.J.Abrams

Ens va deixar sense alè amb Alias, reinventant el gènere dels espies amb la creació d’un dels personatges femenins més atractius dels darrers anys, la Sydney Bristow, magistralment interpretada per Jennifer Garner.

I quan ens tenia mig estabornits, ens va acabar de rematar amb Lost, una de les millors sèries de la història, sense exagerar. I és que tot el què porta el segell del productor i guionista J.J.Abrams és sinònim de qualitat i innovació.

La seva darrera creació porta el títol de Fringe, i és una sèrie de la Fox que, abans de la seva estrena el proper setembre als Estats Units, ja s’està venent com l’Expediente X del segle XXI.

Fringe explica la història d’una agent de l’FBI que es veu obligada a treballar amb un grup de científics per investigar fenòmens inexplicables... oi que l’argument recorda a les aventures de Mulder i Scully?

La sèrie està protagonitzada per Anna Torv i el gran Joshua Jackson, el millor actor que va sortir de la sèrie de culte Dawson’s Creek.

De moment, ja es pot veure un increïble tràiler del primer episodi de Fringe (que serà doble), i que et deixa desconcertat com és habitual en les creacions d’Abrams. Per cert, que les escenes de l’avió recorden l’inici de Lost.

I ja que citàvem Expediente X, aviat s’estrenarà la segona pel·lícula per a la pantalla gran basada en aquesta mítica sèrie. Prometo parlar-ne d’aquí uns dies.